Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Opština neće da finansira nezavisnu televiziju 025info
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2014.

Autor: S. P. Špero Izvor: Blic

Opština neće da finansira nezavisnu televiziju 025info

Apatin - Lokalna TV 025info je jedina ostala bez novca iz budžeta jer, kako kažu, ne žele da budu partijsko glasilo.

Ova lokalna televizija bila je veoma gledana među mladim ljudima, a finansirala se prodajom oglasnog prostora na televiziji i vebportalu, što je bilo nedovoljno za opstanak.

Pored svih nevolja, i kablovski operater je „presekao kablove” bez objašnjenja. Kažu, morali su. Borili smo se na sve načine, ali nije vredelo. Tada smo zvanično prestali s emitovanjem, a gledaoci su ostali uskraćeni za objašnjenje, koje ni mi nismo nikad dobili objašnjava Rajko Bošković, glavni i odgovorni urednik 025info portala.

On tvrdi da u pozadini svih muka stoji politika. U našem gradu svi treba da misle isto, a svako ko malo štrči nema perspektivu. Grad je pre nekoliko godina proglašen gradom budućnosti, a ko je ta budućnost, ako nismo mi koji imamo dvadest i koju godinu ogorčen je Bošković, objašnjavajući da sada opstaju samo kao vebportal sa lokalnim informacijama. Snimaju i prenose sportska i kulturna dešavanja, a autorske emisije su pretočili u fotografi je i blogove. Opstajemo zahvaljujući entuzijazmu i nadljudskim naporima svih zaposlenih.

Želimo da objektivno informišemo o temama o kojima se ćuti. Iako nismo na budžetu, opstaćemo, ali nećemo pristati da uđemo u budžet ako je uslov da budemo nečije partijsko glasilo ističe Bošković, dodajući da su vrata opštine i ovako za njih uvek zatvorena. Ilija Bursać iz tima 025 info tvrdi da su se nakon usmenog razgovora i pismeno obraćali predsedniku Skupštine opštine, ali da za godinu i po dana nisu dobili odgovor.

Predsednik nije odgovorio

Zamenik predsednika opštine Miodrag Bakić, koji je polovinom prošle godine dao pismenu podršku timu 025 info, kaže da se toga ne seća, da nije zadužen za medije i da se obratimo predsedniku opštine, a njega da ne citiramo. Pokušali smo da dobijemo odgovor od predsednika opštine Živorada Smiljanića, međutim, on nam je spustio slušalicu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi