Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Antonela Riha pojačala RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 08. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Antonela Riha pojačala RTS


Iznenadni transfer novinarke televizije B-92


Vest koja je uzburkala ovo toplo i, kada je reč o televizijama, skoro učmalo leto, stigla je sinoć iz Javnog medijskog servisa Srbije.

Mnogostruko nagrađivana i dugogodišnja novinarka televizije B92, Antonela Riha, posle razgovora sa glavnim i odgovornim urednikom Informativne redakcije, Nenadom J. Stefanovićem i generalnim direktorom ove tv kuće, Aleksandrom Tijanićem, prešla je na RTS!

Kako saznajemo, već joj je povereno uređivanje i vođenje autorske političke emisije, a tim povodom Riha je sinoć za „Večernje novosti" rekla:

-Za mene je prelazak na RTS, zaista, novi izazov. Mislim da je došao trenutak da se profesionalno izrazim u drugoj medijskoj kući, onoj čiji se auditorijum razlikuje i sigurna sam da ću moći to da uradim na profesionalniji način. Imaću novu autorsku političku emisiju, ideja postoji i tek ćemo je razvijati. Naravno, biće to nešto po mojoj meri. Prelazak na Javni medijski servis je, svakako, iskorak u mojoj karijeri i profesionalnom razvoju. U „Devedesetdvojci" sam stekla ime i status i formirala se kao novinar. Sigurna sam da će i na RTS to da se prepozna i da će to biti novi kvalitet za RTS, kao što ću ja od RTS dobiti novi prostor i novu publiku.

Ni prvi čovek RTS Aleksandar Tijanić ne krije zadovoljstvo što je novinarka ovakvog kalibra sada u "jatu" Javnog medijskog servisa.

-Riha predstavlja značajno pojačanje za našu autorsku ekipu i uklapa se u ambicije i projekte RTS da, do kraja decenije, značajno unapredimo naše profesionalne standarde i sačuvamo apsolutnu prednost u gledanosti nad konkurencijom - rekao je Tijanić.

Inače, Antonela Riha je poslednje tri sezone sa Jugoslavom Ćosićem na tv B92 uređivala i vodila političku emisiju „Poligraf", a na programu RTS gledaćemo je već od septembra.

K. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi