Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nema više stambene agencije, sledi rasprava o televiziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 08. 2009.

Izvor: Danas

Nema više stambene agencije, sledi rasprava o televiziji


Leskovac - Jedanaesta sednice leskovačke Gradske skupštine, koja je na momente imala veoma buran tok, biće upamćena po ukidanju Stambene agencije.

Iako su se odbornici opozicionih stranaka DSS i SRS energično zalagali da do toga ne dođe, pa su čak blokirali govornicu zbog čega je nekoliko dana sednica bila prekinuta, agencija je ukinuta i njeni poslovi povereni JKP Dom.

- Zbog ove mere, građani neće biti nimalo oštećeni. Ako novim zakonom koji je u proceduri bude određeno obavezno formiranje stambenih agencija, to ćemo i uraditi
- kazao je za skupštinskom govornicom Živojin Stanković, odbornik i poslanik DS u Skupštini Srbije.

Za dr Gorana Cvetanovića, predsednika Odborničke grupe SRS i do pre nekoliko meseci gradonačelnika Leskovca, ukidanje Stambene agencije je „čista politička mera“. On je takođe oštro osudio i ponašanje pojedinih radnika Stambene agencije koji su, kako je rekao, izdali interese kolektiva i za njih će biti posla u JKP Dom.

Inače, sednica Gradske skupštine Leskovca bila je dobrim delom i u znaku lokalne TV Leskovac, nekadašnjeg javnog servisa, koji je privatizovan. O prenosima skupštinskih zasedanja i ponašanju te medijske kuće pojedini odbornici opozicije izneli su oštre primedbe, a Živojin Stefanović (SPS), predsednik Skupštine grada, najavio je posebno zasedanje na kojem će se raspravljati o toj problematici.

- Odavno ne komuniciram sa tom TV, a nedeljnik Panorama koji izdaje ta kuća i ne čitam
- kazao je Stefanović.

Mnogo primedbi na rad ove TV stanice (i lista Panorama) imao je i dr Goran Cvetanović, koji je podsetio da građani Leskovca svakoga meseca značajnim sredstvima finansiraju rad tih glasila, koje su „u vlasništvu najbogatijeg Leskovčanina“.

Povodom tih, ali i drugih zamerki, najpre u informativnoj emisiji Panorama, a zatim i jučerašnjem nedeljniku istoga naziva, odgovorio u članku Rejting direktor Vladica Jovanović.

„Svedoci smo da se za skupštinskom govornicom lokalnog parlamenta mnogo više govori o TV Leskovac i nedeljniku Panorama nego o svim bitnim tačkama koje su se na ovom zasedanju našle pred našim odbornicima. Zato želim da se pre svega zahvalim gospodi Goranu Cvetanoviću i Živojinu Stefanoviću, koji se, kako stvari stoje, jedino još razumeju u to kada treba blatiti našu kuću verovatno ne shvatajući da što nas više ljagaju, mi smo sve bolje pozicionirani“, ocenjuje Jovanović.

Jovanović podseća Stefanovića da je sudski spor pred Opštinskim sudom protiv glavnog i odgovornog urednika kuće (Nataše Đorđević) izgubio i „da smo, kao i do sada, spremni na sva njegova pitanja i da razrešimo dileme“.

„Jasno mi je da gospodinu Cvetanoviću ne može da prija napredovanje ove kuće ako se u svom prethodnom mandatu zdušno borio da oformi TV po svojim aršinima, ali se nadam, štaviše siguran sam da naši gledaoci već prepoznaju tu vrstu retorike“,
zaključuje Jovanović.

Antrfile : Sudbina Autobuske stanice Legas

Sudeći po raspravi koja se čula na sednici Gradske skupštine Leskovca, Gradska autobuska stanica Legas, za koju se govorilo da će biti privatizovana, trebalo bi početkom jeseni da postane javno preduzeće. Čulo se, između ostalog, da je građena nezakonito i nelegalno, ali će se i o toj, kao i drugim vrućim temama, mnogo više znati početkom septembra.

D. Kocić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi