Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Reč" opet slobodna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 08. 2009.

Izvor: Večernje novosti

"Reč" opet slobodna


Vranjanski nedeljnik, najverovatnije, na aukciji



VRANjE - Vranjski nedeljnik "Slobodna reč" najverovatnije će se ponovo naći na aukciji u septembru, pošto je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o kupoporodaji.

"Slobodnu reč" su inače, kupili zaposleni u ovoj medijskoj kući po početnoj ceni od 170.000 dinara, jer se na prvu aukciju niko nije javio. Kao (ne)zavisne novine, s obzirom na to da su i dalje ostali u prostorijama koje su vlasništvo grada, a za koje nisu plaćali zakup, uspeli su da se održe tek nepunih godinu dana.

Poslednji broj "Slobodne reči" izašao je decembra prošle godine, a tadašnja direktorka i glavna i odgovorna urednica Dejana Bogdanović, rekla je da je dalji rad nemoguć zbog duga većeg od pet miliona dinara za plate zaposlenih i štampanje lista. Od tada je 12 zaposlenih na evidenciji za zapošljavanje.Branko Stanojević, privremeni zastupnik kapitala, kaže da će, ako ne uspe septembarska aukcija, do kraja godine biti zakazana još jedna.

Prvi broj "Slobodne reči" pojavio se 1944. godine.

S. V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi