Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo zatražilo dokumentaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2009.

Izvor: Danas

Tužilaštvo zatražilo dokumentaciju


Siniša Vučinić ponovio pretnje Milošu Vasiću i Žarku Koraću.


Beograd - Glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Dragoljub Žarković izjavio je da je tužilaštvo jutros od redakcije tog lista tražilo dokumentaciju koju poseduje, telegram saučešća i pismo pretnje Siniše Vučinića upućeno novinaru tog lista Milošu Vasiću.

Žarković je ocenio da su nadležni organi reagovali korektno i da pretpostavlja da tužilaštvo razmatra mogućnost da verovatno podigne neku krivičnu prijavu. Vučinić je pretio novinaru Vremena Vasiću i predsedniku SDU Žarku Koraću da će „završiti kao premijer Zoran Đinđić“.

„Ne bih neozbiljno shvatio tu pretnju“, rekao je Žarković i dodao da ne veruje da će Vučinić uraditi tako nešto, ali da ima „dovoljno ludog sveta da bi mogli da ugroze nečiji život“.

Siniša Vučinić, koji se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta RS, nastavio je juče, posredstvom banjalučkog lista Glasa Srpske, da preti Koraću i Vasiću. Vučinić je naveo da zahvaljujući i njemu „Vasićev i Koraćev prijatelj, veleizdajnik srpskog naroda Zoran Đinđić više nije živ“ i da se on time ponosi.

Miloš Vasić je, povodom Vučinićeve najave da će pripremiti hiljade mladih četnika u RS, rekao da „on nema taj kapacitet da bi napravio bilo šta ozbiljno, ali da je uvek imao kapacitet za uznemiravanje javnosti“.

Inače, protiv Vučinića, koji ima BiH državljanstvo, u Srbiji se vode dva krivična postupka, zbog iznude u Novom Sadu. Žarko Korać ocenio je juče da državni organi uopšte neće reagovati povodom pretnji smrću i da mu je i ranije više puta prećeno smrću, a da državni organi nisu odreagovali.

„Specijalni tužilac za organizovani kriminal trebalo bi da Vučinića ispita povodom navoda da je učestvovao u ubistvu Đinđića“, zaključuje Korać.

I.P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi