Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Zakonito maltretiranje” Radio Pančeva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 07. 2009.

Izvor: Dnevnik

„Zakonito maltretiranje” Radio Pančeva


– Radio Pančevu ipak nije oduzeta dozvola za emitovanje, nego izdato rešenje za prestanak rada na frekvenciji za koju ta medijska kuća nije ni imala dozvolu – kaže izvršni direktor Republičke agencije za telekomunikacije Milan Janković.

On je objasnio da dozvole za rad izdaju zajedno RATEL i Republička radiodifuzna agencija, s tim što RATEL izdaje tzv. tehničku, a RRA dozvolu za emitovanje programa.

Zamenik predsednika RRA-e Goran Karadžić je kazao da „RRA neće na prečac oduzimati dozvole. Neprihvatljivo je da ta radio-stanica koristi link koji je dodeljen mobilnoj telefoniji Srbije, ali i da zato Radio Pančevo prestane da emituje program“. On je rekao da će s kolegama iz RATEL-a pokušati da se pronađe rešenje, jer se ta agencije neće ponašati birokratski već „videti da li postoji neki drugi link koji bi pančevački radio mogao koristiti u zakonskom okviru“.

Glavni i odgovorni urednik Radio Pančeva Dragan Vukašinović je ranije kazao da će ta stanica nastaviti emitovanje programa, iako je dobila rešenje RATEL-a o zabrani rada na neodređeno vreme zbog nepropisnog prenosa signala do predajnika. Vukašinović rešenje RATEL-a smatra za „zakonito maltretiranje radio-stanica, jer država emitere primorava na to da kupuju linkove koji koštaju više od 20.000 evra, a pri tom ne rade kako valja“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi