Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajina odrešila kesu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2009.

Izvor: Dnevnik

Pokrajina odrešila kesu


”Štrajk u “Dnevnik holdingu” je juče okončan jer su stigle garancije iz Izvršnog veća Vojvodine o ispunjenju dela zahteva radnikapotvrdio je sinoć za naš list predsednik sindikata ove kompanije Steva Tomin.


Tomin je rekao i da će pregovori o daljoj sudbini “Dnevnik holdinga” i preostalim zahtevima radnika biti nastavljeni u septembru. Pre toga, pokrajinska sekretarka za informisanje Ana Tomanova-Makanova predložila je juče, u ime Izvršnog veća, da se radnicima „Dnevnik štamparije” uplati devet miliona dinara, što je dovoljno za isplatu januarskih i februarskih zarada. Kako je rekla u razgovoru s predstavnicima radnika Štamparije „Dnevnik holdinga“, koji su juče bili treći dan u štrajku, 4,5 miliona dinara biće uplaćeno do ponedeljka, a preostalih 4,5 najkasnije do 20. avgusta ove godine.

Ana Tomanova-Makanova je zamolila je predstavnike Štrajkačkog odbora da prekinu štrajk i istakla da će biti pripremljen i plan oporavka „Dnevnik holdinga“ u saradnji s rukovodstvom ove kuće. Predstavnici sindikata „Dnevnik holdinga“ a. d. upoznali su Anu Tomanovu-Makanovu sa svojim zahtevima i problemima, koji su prvenstveno vezani za proces privatizacije u ovom preduzeću, konverziju dugova, pronalaženje rešenja za isplatu šest neisplaćenih plata, putnih troškova i povezivanje radnog staža od 2005. godine do danas, zatraživši pomoć od Izvršnog veća.

– S obzirom na to da je Izvršno veće uputilo inicijativu Vladi Republike Srbije da se okonča proces konverzije duga ove novinsko-izdavačke kuće i da se on privodi kraju, PIV je spreman da pomogne, kao što je to i do sada činio – istakla je Ana Tomanova-Makanova.

Ostalo je samo da se završe dogovori o konverziji duga Fondu za penzijsko osiguranje, nakon čega treba da bude raspisan javni poziv za privatizaciju. Pokrajinski sekretarijat za informacije, u saradnji s republičkim organima, sve vreme nastoji da pomogne da svi preostali problemi u ovoj kompaniji budu što pre rešeni.

Direktor Štamparije „Dnevnik holdinga“ Mirko Ninić izjavio je za naš list da je moguće očekivati oživljavanje inicijative o pregovorima s nemačkim VAC-om, uz pokušaj da se postigne dogovor o nespornim pitanjima.

– Ukoliko u tim pregovorima bude spornih pitanja, tražićemo da se o njima izjasni naš osnivač, a to je Skupština APV – rekao je Ninić.

Antrfile : Dušan Vlaović


DVP podržava zahteve kolega


Direktor “Dnevnik Vojvodina presa” Dušan Vlaović je istakao kako je deo javnosti počeo da se pita hoće li izlaženje dnevnog lista “Dnevnik” biti redovno.

– “Dnevnik Vojvodina pres”, kao izdavač lista “Dnevnik” i “Oglasnih novina”, nije u štrajku – rekao je Vlaović.

– “Dnevnik Vojvodina pres” je u većinskom vlasništvu medijske kompanije VAC, redovno isplaćuje plate i sve pripadajuće poreze i doprinose. Menadžment DVP-a podržava zahteve kolega iz “Dnevnik holdinga” kako bi se njihov status rešio jer je to u o obostranom interesu.

Vlaović je istakao da je menadžment DVP-a u stalnom kontaktu s rukovodstvom Štamparije te da pokušava da doprinese rešavanju problema, koliko je to u njegovoj moći.

P. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi