Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Veliki skandal direktora JAT-A
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 07. 2009.

Izvor: Pres

Veliki skandal direktora JAT-A


Direktora „Jata“ Srđan Radovanović ubacio brata Radovana, urednika „24 sata“, u avion sa porodicama nastradalih u Egiptu, iako je predsedik Tadić naredio da se spreči svaki kontak novinara i ožalošćenih


BEOGRAD - Generalni direktor „Jata“ Srđan Radovanović, koga je na ovu funkciju nedavno postavio DS, napravio je pravi skandal i pokazao veliko nepoštovanje prema porodicama poginulih sugrađana u Egiptu, otkriva Pres.



Prvi čovek „Jata“ ubacio je rođenog brata Radovana, urednika lista „24 sata“, u avion u kome su članovi porodica poginulih otišli da preuzmu tela svojih najmilijih, i pored zahteva predsednika Srbije da se ožalošćenima obezbedi potreban mir!

Policija je proverila sve putnike koji su bili na letu za Hurgadu upravo da bi obezbedila da niko ne uznemirava porodice poginulih, ali je direktor „Jata“ Srđan Radovanović izdao besplatnu kartu svom bratu kako bi zaobišao ovu vrstu kontrole!

„Jat“ ili „Olimpik“


Sagovornik Pressa iz  Vlade Srbije kaže da je skandal otkriven kada je avion „Jata“ sleteo u Hurgadu, a porodice nastradalih smeštene u VIP salon na ovom egipatskom aerodromu, gde su čekale da se tela poginulih pripreme za povratak.

- Postojalo je naređenje da se prekontrolišu svi putnici koji su bili u avionu, koji je sa porodicama poginulih u ponedeljak u 18 sati odleteo za Hurgadu. Kontrola je izvršena kako bi se izbeglo da u ovom avionu bude neko od novinara, ko bi dodatno uznemirio one koji su izgubili svoje najbliže. Međutim, direktor „Jata“ dao je besplatnu kartu svom bratu, koji zbog toga nije mogao da bude proveren. Kada su članovi porodica po dolasku u Egipat smešteni u VIP salon aerodroma u Hurgadi, policija i članovi tima Ministarstva spoljnih poslova videli su da neko ipak uznemirava ove ljude i odmah ga izbacili! Tada je utvrđeno da je reč o Radovanu Radovanoviću, koji se tada predstavio kao novinar „Kurira“ i brat direktora „Jata“ - kaže sagovornik Pressa.

Naš izvor dodaje da su nadležni odmah pozvali Srđana Radovanovića, koji se pravdao da on nema nikakve veze sa ovim skandalom i da se njegov rođeni brat slučajno zadesio baš u avionu sa porodicama poginulih. Radovanović nije želeo da govori za Pres o ovom incidentu.

- Zaboravite! Nemam pojma o čemu pričate - rekao nam je kratko Radovanović i spustio slušalicu.

S druge strane, Radovan Radovanović, koji je zaposlen kao noćni urednik u listu „24 sata“ koji se besplatno deli u Beogradu, kaže za Pres da mu brat nije dao besplatne karte za Hurgadu, već da ga je kompanija „Blic“ poslala da izveštava sa mesta nesreće.

- U Egipat sam odleteo prvim avionom i moj brat mi nije pomogao. Otišao sam grčkim „Olimpik ervejzom“ u subotu i vratio se u ponedeljak letom iste kompanije. Srđan jeste moj rođeni brat, ali on toliko ima posla da smo retko u kontaktu - kaže Radovan.

Na naše pitanje da li je tačno da ga je policija izbacila iz VIP salona u Hurgadi jer je uznemiravao porodice poginulih, on kaže:

- Ako pod izbacivanjem podrazumevate to što sam odveden na testiranje za svinjski grip, onda jesam! Nikakav kontakt sa porodicama nisam imao, osim što sam prepoznao kolegu iz „Politike“ Dragana Janjića, kome je bratovljeva porodica poginula - kaže Radovanović.

Međutim, Pressu je u aviokompaniji „Olimpik“ rečeno da nemaju letove za Hurgadu, već samo za Kairo preko Atine, kao i za Aleksandriju.Porodice nisu videle novinaraČlanovi porodice nastradalih kažu za Pres da su se plašili medijske hajke, ali da su toliko bili potreseni da nikog od novinara nisu primetili.

- Nisam primetio nikog. Čak nam je i rečeno da je medijima zabranjen pristup kako nas ne bi uznemiravali u ovako teškom trenutku - rekao je za Pres Mladen, brat nastradale dvadesetdvogodišnje Slavice Trpeski iz Zrenjanina.

I u kući porodice Manojlović u selu Krćevcu kod Topole, gde je sahranjena tročlana porodica Janjić, tvrde da im nije poznato da im je bilo ko od novinara prišao i bilo šta pitao.

Antrfile : Ogorčenje u kabinetu predsednika Srbije


U kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića nisu želeli da komentarišu saznanja Pressa. Kratko nam je rečeno da je predsednik Boris Tadić bio potresen tragedijom i da je zatražio da se porodicama maksimalno pomogne i da se zaštite od svake vrste uznemiravanja. Prema saznanjima Presa, zbog ovog skandala generalnog direktora „Jata“ Srđana Radovanovića ogorčeni su i Demokratskoj stranci, koja je Radovanovića i postavila na čelo „Jata“, i u kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića.

D. Isailović- Lj. Račić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi