Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mlađanu Dinkiću ne damo ni dinar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 07. 2009.

Izvor: Pravda

Mlađanu Dinkiću ne damo ni dinar


Prvi Opštinski sud u Beogradu kaznio je juče dnevni list Kurir sa milion dinara po tužbi Mlađana Dinkića, saopštio je G17 plus.

Dinkić je, kako se navodi, tužio Kurir i glavnog i odgovornog urednika tog lista Radeta Jerinića zbog tekstova objavljenih 15. i 16. oktobra 2008. godine „Ko laže, taj i krade: "Opet slagao" i „Pale maske".

Sud je usvojio tužbeni zahtev i obavezao Kurir i Jerinića da Dinkiću na ime naknade nematerijalne štete solidarno plate milion dinara, kao i troškove parničnog postupka od 148.300 dinara. Glavni i odgovorni urednik Kurira Rade Jerinić, međutim, tvrdi da Dinkić od Kurira ni ovaj put neće dobiti ni dinar.

On naglašava da nije prvi put da prvostepeni sud osudi Kurir po tužbi Mlađana Dinkića, ali i dodaje da je drugostepeni sud u gotovo svim slučajevima do sada, uvažio žalbu tog dnevnog lista.

- Već smo uložili žalbu i nadam se da će ta presuda prvostepenog suda biti, kao i do sada, odbačena. Verujem u nepristrasnost sudstva. Dinkić je do sada dobio nekoliko prvostepenih presuda, ali, nijednu nije naplatio. Mogu da razumem zašto je odluka suda takva, jer je doneta u vreme najvećeg linča i hajke protiv lista Kurir - rekao je Jerinić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi