Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrade "Muzika klasika": Suđić, Rajković, Žebeljan...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 02. 2014.

Izvor: Tanjug

Nagrade "Muzika klasika": Suđić, Rajković, Žebeljan...

Godišnje nagrade "Muzika klasika" za najbolje izvođače u 2013. dodeljene su dirigentu Bojanu Suđiću i pijanistkinji Maji Rajković, za mladog izvođača pijanisti Ivanu Bašiću, a za kompozitora godine Isidori Žebeljan za operu "Dve glave i devojka".

 

Priznanje je dodeljeno u ukupno 17 kategorija. Nagrade će biti svečano uručene 26. februara u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, najavio je organizator - muzička revija "Muzika klasika".

U kategoriji kompozitor godine za primenjenu muziki nagrađena je Vera Milanković za muzičku predstavu "Milanković" Opere i teatra Madlenianum.

Orkestar godine je Simfonijski orkestar Fakulteta muzičke umetnosti, izdavač - Asocijacija gitarista Vojvodine - za notno i CD izdanje Julije Bal "Vila Lobos 12 etida za gitaru", a najbolji koncert održao je tenor Zoran Todorović u ciklusu "Velikani muzičke scene".

Knjiga godine je "Viđenja - Musica modus vivendi" Smiljke Isaković (izdavač RTS), album - disk "Ženske priče" - srpska muzika za klavir Jasmine Janković, (izdavač Udruženje kompozitora Srbije).

Priznanje su dobili i festival "Muzički edikt" iz Niša, festival od regionalnog značaja - Guitar open Festival, Subotica, kritičar Marija Ćirić, emisija "Art fantazija" autorke Marine Stefanović, organizator - Muzička omladina Novog Sada, institucija - Beogradska filharmonija, a za izuzetan doprinos klasičnoj muzici nagrađena je Darinka Matić Marović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi