Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Posthumno odlikovanje za Vericu Barać
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2014.

Izvor: RTS

Posthumno odlikovanje za Vericu Barać

Povodom Dana državnosti predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaze o odlikovanju. Među odlikovanima su profesor Milorad Ekmečić i KBC Zemun. Posthumno je odlikovana i Verica Barać.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaze o odlikovanju povodom 15. februara Dana državnosti.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su profesor Milorad Ekmečić za naročite zasluge u oblasti kulturnih i prosvetnih delatnosti a posebno istorijskih nauka i Klčiničko bolnički centar Zemun za naročite zasluge i doprinose u oblasti humanitarnih delatnosti, zdravstvenoj zaštiti i razvoju medicine i prakse.

Veselin Đuretić, Petar Omčikus, Aleksandar Vujić, Arhiv Srbije, kompanija "Zastava oružje" i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada odlikovani su Sretrnjskim ordenom trećeg stepena.

Čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj Đorđe Mihajlović odlikovan je ordenom srpske zastave drugog stepena.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su profesor Icuko Terouka iz Japana, Verica Barać, Stanko Stojiljković, Vera Radosavljević, Milomir Glavčić, Svetlana Stević, Ružica Popović, Borivoje Nikolić, Rodoljub Živadinović, Novosadski sajam, Drinka Matić Marović, Nadežda Basara, Nikola Karović, Senad Kašović.

Isto odličje posthumno je pripalo i Verici Barać, Steli Džatras iz SAD, Dobrivoju Ograšanoviću i policijskom službeniku Goranu Đorđeviću.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su, za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti, medaljama za revnosnu službu, i to 22 zlatne i 40 srebrnih.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi