Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milijana Baletić vraćena na posao u RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 07. 2009.

Izvor: Politika

Milijana Baletić vraćena na posao u RTV


„Posebno strašno” je što je ova odluka doneta paralelno sa najavama tužilaštva da će analizirati ulogu medija, ocenjuje NDNV Novi Sad

 – Novinarka Milijana Baletić vraćena je sudskom presudom na posao u Radio televiziju Vojvodine (RTV), potvrđeno je agenciji Beta u toj medijskoj kući. Ona je dobila otkaz na bivšoj Televiziji Novi Sad 2003. godine, posle čega se žalila sudu i sud je doneo odluku da ona bude vraćena na posao.

Nezavisna udruženja novinara Srbije i Vojvodine u više navrata označavala su Baletićevu kao jednu od „perjanica” ratne propagande režima Slobodana Miloševića. Ona je na početku ratova u bivšoj Jugoslaviji radila i kao ratna reporterka Televizije Novi Sad. Nezavisno društvo novinara Vojvodine izrazilo je juče „zaprepašćenje” vešću da je po odluci suda Milijana Baletić, „simbol ratnohuškačkog novinarstva i surovog gaženja svih etičkih i profesionalnih normi profesije”, vraćena na posao u Radio televiziju Vojvodine. Ocenjuje se da je „posebno strašno” to što je ova odluka doneta paralelno sa najavama Specijalnog tužilaštva za ratne zločine da će analizirati ulogu medija u podsticanju i podstrekivanju ratnih zločina i genocida, i podići optužnice protiv ratnih propagandista iz devedesetih godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi