Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reklamiranje za par cipela
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2009.

Izvor: Dnevnik

Reklamiranje za par cipela


Nelegalne radio-stanice u Zrenjaninu od pojedinih firmi, na ime njihovog reklamiranja, uzimaju čak i samo jedan par cipela!

Drastično snižavaju cene reklamnog prostora, s obzirom na to da ne plaćaju nikakve dažbine državi, i na taj način direktno ugrožavaju radio i televizijske stanice koje su dobile radne dozvole od Republičke agencije za telekomunikacije.

Ovako trenutnu situaciju na medijskom nebu Zrenjanina opisuju vlasnici ovdašnjih elektronskih medija. Identično je i u drugim gradovima u Srbiji, zato što država ne primenjuje striktno zakone koje je sama donela.

S ovim konstatacijama slaže se i vlasnik i direktor RTV “Santos” Mile Beslać. Po njegovim rečima, bitno je da se poštuje zakon.

– Kada ga poštujemo mi, legalni emiteri, zašto ga ne bi poštovali i oni koji rade na divlje? Eto, nedavno je inspekcija zapečatila jednu zrenjaninsku radio-stanicu. Kada su inspektori otišli, vlasnik ju je opet otvorio i nastavio rad. Problem je i u tome što nude niske cene reklamiranja. Kod nas na radiju je, recimo, cena na mesečnom nivou 10.000 dinara, a pojedine stanice naplaćuju 2.000 dinara, čak rade za par cipela – navodi Beslać za “Dnevnik”.

Ovim problemom pozabavili su se i gradski čelnici. Lordmer dr Mileta Mihajlov i predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton nedavno su uputili dopis Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL), u kojem se od nje zahteva dosledna primena Javnog saopštenja o prestanku rada svih emitera s teritorije grada Zrenjanina koji nisu dobili dozvole za emitovanje radio-programa posredstvom zemaljskih radiodifuznih stanica.

Čelnici lokalne samouprave, u dopisu izvršnom direktoru RATEL-a dr Milanu Jankoviću, ukazali su na neophodnost primene ovog dokumenta, kojim je, kao 31. avgust 2008, preciziran dan do kada su emiteri bez dozvole dužni da obustave emitovanje programa.

Mihajlov i Marton podsećaju na to da su u Zrenjaninu pravo na emitovanje radio-programa dobili po jedan emiter na lokalnom i na regionalnom nivou, a da je "u etru" trenutno još nekoliko stanica.“Smatramo nedopustivim da radio-stanice bez dozvola i dalje emituju svoje programe i ometaju one koje poseduju dozvole, stvarajući nelojalnu konkurenciju”, konstatovali su čelnici grada na Begeju.

Ž. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi