Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čanak najavio tužbu protiv Presa, tvrdi da njegova bivša žena laže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 07. 2009.

Izvor: Pres

Čanak najavio tužbu protiv Presa, tvrdi da njegova bivša žena laže


NOVI SAD - Lider LSV-a Nenad Čanak najavio je da će podneti tužbu protiv Presa, „Alo“ i „Građanskog lista“ zbog tekstova o starateljstvu nad sinom iz braka s bivšom suprugom Marijom Vasić-Čanak.

Njegov advokat Srđan Sikimić objasnio je da postoje elementi za tužbu protiv ovih novina jer je javnost iz postupka za dodelu starateljstva isključena i da je svako otkrivanje detalja, što je učinila Čankova bivša supruga, kažnjivo po zakonu.

Pre pojavljivanja pred novinarima Čanak je bio na ročištu u Opštinskom sudu u Novom Sadu povodom njegove tužbe u kojoj traži starateljstvo nad desetogodišnjim sinom. Suđenje međutim nije održano jer se Marija Vasić nije pojavila. On je potom negirao navode bivše supruge koja je za Press izjavila da joj je Čanak uzeo dete i da je svojim političkim vezama u sudu u Centru za socijalni rad dobio rešenje prema kome dete treba da pripadne njemu.

- Kaže: „Čanak mi je oteo dete“, i kaže moja bivša supruga da sam je čak onemogućio na sudu da se bori za starateljstvo nad njim. To je notorna laž! Jer sud je jedino doneo privremenu meru koja se po zakonu donosi u roku od tri do osam dana, gde je u ovom slučaju donet sa danom zakašnjenja, po kojem će dete biti pod starateljstvom onoga kome ga sud dodeli do okončanja procesa. Bila su dva ročišta, o prvom nisam bio obavešten, a evo na drugo se druga strana nije pojavila. A privremena mera mogla je biti ukinuta danas na sudu jer je sudija mogao da donese presudu. To nije učinjeno, na vama ostavljam da zaključite -rekao je Čanak.

On nije želeo da odgovori da li je vršio pritisak na Centar za socijalni rad, koji vodi kadar njegove stranke, da napiše izveštaj kako njegova bivša supruga ima smanjene majčinske sposobnosti jer je u drugom stanju. Čanak kaže da to pitanje „spada u sudski postupak“.

E. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi