Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slike reči i mržnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 07. 2009.

Izvor: Danas

Slike reči i mržnje


Svojevremeno je, davne 1996. godine, emitovan dokumentarni serijal „Slike reči i mržnje“. Kao autori ovog projekta bili su potpisani Lazar Lalić, Isidora Sekulić i Ivana Lalić.

Bio je to pokušaj da se slikom i rečju pokaže uloga državne televizije u Srbiji od proleća 1990. do leta 1991. godine. Televizija B92 od večeras reprizira ovu dokumentarnu seriju od tri epizode.

Videćemo epizodu „Godina prva”. Podsetićemo se kako je državna televizija manipulisala svešću i savešću građanja Srbije, kako ih je pripremala za ratne poduhvate tadašnje Jugoslovenske narodne armije i paravojnih formacija.

Ovaj dokumentarni zapis je i svedočanstvo o tome kako je novinarska profesija u državnim glasilima izgubila čast i spala na najniže grane. Reditelj serije je Ivan Markov. (B92, 21.00)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi