Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Godišnjica sajta javnog medijskog servisa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 06. 2009.

Izvor: Politika

Godišnjica sajta javnog medijskog servisa


Redizajnirani internet portal Javnog medijskog servisa aktiviran je sa novim srpskim domenom: www.rts.rs 28. juna 2008. godine, sa petostruko većim brojem poseta u odnosu na prethodni period.

Time se RTS svrstao među vodeće onlajn medije u Srbiji i u sam vrh internet izdanja regionalnih javnih servisa. Novoformirana redakcija, kao deo Informativnog programa RTS-a, funkcioniše prema profesionalnim standardima javnih servisa i prirodi medija – informacije na sajtu moraju biti tačne, brzo postavljene, uz višekratno „osvežavanje” glavnih vesti.

Sportska redakcija je na novom internet portalu, između ostalog, usvojila izveštavanje sa glavnih sportskih događaja po sistemu „lajv-skor”. Od ove nedelje sadržaj sajta je dostupan (na adresi: http://m.rts.rs) i na mobilnim komunikacionim uređajima, a u toku je postavljanje sadržaja na brzim Eunetovim serverima , čime će biti izbegnuta povremena usporavanja zbog velikog broja poseta. Do kraja godine planira se i znatno obogaćivanje sadržaja sajta, kao i integrisanje svih celina sistema RTS-a na internet portalu.

Tokom leta posebna pažnja biće posvećena onlajn izveštavanju sa mečeva Lige šampona, kaže urednik sajta Ljubiša Obradović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi