Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hronologija događaja ulaska poreske policije u prostorije "Kurir Neta"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2009.

Izvor: Glas javnosti

Hronologija događaja ulaska poreske policije u prostorije "Kurir Neta"

Dana 24.06.2009. godine u 10.11 časova na prijavnicu su došli poreski policajciJovanka Čukić i Veliša Maljević.

Tražili su prostorije „Kurir neta“ i odgovorno lice „Kurir neta“. Pošto direktor „Kurir neta“ kao odgovorno lice nije bio tu, primio ih je servis stručnih službi u kancelariji direktora. Tražili su od stručnih službi da im dostave na uvid određenu dokumentaciju. Stručne službe nisu ovlašćene da daju i kakva dokumenta bilo kome dok im direktor pravnog lica za koja traže dokumentaciju ne izda specijalno punomoćje, kako je ugovorom o pružanju predviđeno, i stručne službe su tražile da im se Poreska uprava obrati pismenim zahtevom.

Poreski policajci su se non-stop konsultovali sa šefovima u centrali. Oko 14 časova došao je poreski policajac Branislav Vuković i doneo pismeni zahtev koji je potpisao Dejan Erić u svojstvu načelnika odeljenja, sektor poreske policije, regionalno odeljenje Beograd, odsek poreske policije Beograd, a koji je bio proširen u odnosu na ono što su policajci tražili.

Stručne službe su dobile saglasnost direktora „Kurir neta“ da daju dokumentaciju prema neažuriranom zatečenom stanju polazeći od činjenice da je većina zaposlenih u finansijskoj službi na godišnjem odmoru ili su iz privatnih razloga odsutni, pa se kasnilo u ažuriranju. Stručne službe su predale poreskim policajcima u 14.25 kompletnu traženu dokumentaciju o poslovanju Kurira i njegovog osnivača „Kurir neta“, a za dokumentaciju pravnog lica koje prodaje Kurir tražili su da se dostavi sutra jer je kraj radnog vremena.

Poreski policajci su se konsultovali sa svojim šefovima i dobili nalog da se ne vraćaju bez dokumentacije. Zbog toga je inspektorka Jovanka Čukić nasilnim ponašanjem prinudila šefa računovodstva i sve zatečene radnike stručnih službi da ostanu posle isteka radnog vremena i ona je sama na računaru izlistavala i štampala traženu dokumentaciju.

Dokumentacija je predata posle 17 časova i poreski policajci su otišli. Juče ujutro, 25.06.2009. godine, oko 10 časova šefa računovodstva stručnih službi nazvao je inspektor poreske policije Dejan Dabižljević sa novim zahtevima.

U 11 časova šef računovodstva je imao ranije zakazanu redovnu kontrolu poreske policije i tražio je odlaganje. U 10.30 poslao je poreskim policajcima traženu dokumentaciju, a poreska policija je u zgradu ušla u 11.20 časova sa novim zahtevima.

Akcija poreske policije je pokrenuta u celoj Srbiji, angažovane su sve filijale poreske policije u gradovima sa kojima Kurir ili pokretač Kurira Radisav Rodić ima bilo kakve poslovne veze, a sve sa ciljem zastrašivanja poslovnog partnera radi nanošenja ekonomske štete firmama sa kojima posluje pokretač Kurira i stvaranja poslovne nesigurnosti u međusobnom poslovanju.

Akcija poreske policije je intenzivirana u Beogradu oko 11.45 časova, kada su poreski policajci ušli u kancelariju šefa računovodstva zahtevajući da rade na računaru poslovnog informacionog sistema. Dok ovo saopštenje pišemo, poreski policajci su i dalje u prostorijama šefa računovodstva i sami rade na informacionom sistemu i štampaju dokumentaciju koju oni hoće.

O svim daljim događanjima obaveštavaćemo javnost. Kurir nezvanično saznaje da su akciju pokrenuli sadašnji državni sekretar Nebojša Ćirić i bivši sekretar Vladimir Ilić, obojica članovi stranke G17 plus, preko svojih starih pritajenih kadrova u poreskoj policiji, koje je postavio u vreme kada je zajedno sa Dinkićem rukovodio Poreskom upravom Srbije.

Vrlo simptomatična je izjava inspektora poreske policije da oni dolaze naosnovu anonimne prijave zbog osnovane sumnje u veliku utaju poreza. Mi sumnjamo da anonimna prijava nije anonimna, jer su tekući teror preko medija najavili potpredsednik vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ministar kulture Bradić i politički lider LDP Čedomir Jovanović.

Pokretač dnevnih listova Kurir, Glasjavnosti i nedeljnika Grom Radisav Rodić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi