Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kremiran novinar Dragoš Ivanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 06. 2009.

Izvor: Politika

Kremiran novinar Dragoš Ivanović

Kremiran novinar Dragoš Ivanović

Dragoš Ivanović, dugogodišnji novinar „Politike”, i jedan od osnivača lista „Republika”, kremiran je juče na Novom groblju u Beogradu u prisustvu njegovih najbližih, prijatelja i kolega.

Opisujući ga kao poštenog čoveka, dobrog druga, novinara koji je uvek imao stav, iako nikad nije bio neprijatelj neprijateljima, novinar Borko Gvozdenović istakao je na komemoraciji u redakciji našeg lista da je „Politika” bila sve Dragošu Ivanoviću i njegovim drugovima pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, kao i da će njegovo ime ući u istoriju našeg lista, ali i novinarstva.

– Giletovim odlaskom uskoro će biti okončan spisak slavnih imena iz starije generacije novinara. Niko nije uspeo da ga unazadi i veliko mu hvala za sve – kazao je Gvozdenović.

Poslednju poštu kolege, saradnici i prijatelji odali su Ivanoviću i na komemoraciji organizovanoj u sedištu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Na sahrani, od njega se u ime kolega oprostio Zlatoje Martinov, jedan od Ivanovićevih saradnika iz lista „Republika”.

– Pre svega bio je apsolutno posvećen poslu, vredan, odličan analitičar društvenih i političkih prilika. Nije voleo estradne naslove i medijsku disponiranost, ali je ostavio iza sebe veliko delo na koje svi mi možemo da budemo ponosni. Bio je odlučan borac za usvajanje demokratskih tekovina i poslednjih godina tome je posvetio svoj rad u „Republici”, listu u koji je uneo i deo sebe – rekao je Martinov.

Dragoš Ivanović proveo je ceo radni vek u „Politici”, da bi pre 20 godina sa grupom prijatelja i saradnika osnovao list „Republika”.

J. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi