Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio Jugoslaviji nisu upućivane zamerke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2009.

Izvor: Politika

Radio Jugoslaviji nisu upućivane zamerke


Saopštenja Ministarstva kulture da će Vladi Srbije predložiti da prihvati ostavku v.d. direktora Radio Jugoslavije, Milena Jokić direktorka ocenjuje kao arogantna „što je bio jedan od razloga nemogućnosti komunikacije sa čelnicima tog ministarstva”.

Navodi da su njen čin ostavke čelnici ministarstva prebacili „na teren diskvalifikacija i pretvorili u isfabrikovanu priču o navodnim gubicima i nepravilnostima u maniru za koji smo mislili da je davno ostao iza nas”.

U jučerašnjem odgovoru ona negira tvrdnju ministarstva da je Radio Jugoslavija i pored subvencija od 113 miliona dinara napravio gubitak. Ona kaže da ovaj medij kao stoprocentni budžetski korisnik može da zabeleži samo budžetski deficit. Kaže da finansijska služba i revizija Ministarstva kulture, koja je nadležna da ukazuje na eventualne propuste u finansijskim izveštajima, ni jednom do sada nisu uputili nikakvu zamerku ovoj kući.

Povodom zamerke ministarstva da nema pouzdanih podataka o slušanosti tog programa, Jokićeva kaže da je nemoguće utvrditi broj slušalaca u svetu na KT „jer to nisu uradile ni najpoznatije svetske radio stanice, a biće moguće tek kada se uvede digitalni radio”.

M. P.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi