Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Kraljevo obustavilo program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2009.

Izvor: Politika

TV Kraljevo obustavilo program


Kraljevo – Redakcija TV Kraljevo od prekjuče je obustavila rad: u veoma gledanoj informativnoj emisiji „Danas“, emitovanoj 10. juna po podne, pročitana je samo jedna vest: gledaocima je saopšteno da „finansijska i organizaciona situacija u preduzeću više ne omogućava kontinuitet programa...”.

U kraljevačkim „Ibarskim novostima“, u čijem sastavu je istoimeni nedeljnik, radio i televizija, za šest decenija postojanja, nikad nije bila teža i neizvesnija situacija u pogledu statusa, poslovanja, a i opstanka preduzeća.

Kasa prazna, račun blokiran, prihodi ne podmiruju potraživanja, a novinari, njih sedamdeset, u ovoj godini nisu primili nijednu platu.

Povodom situacije u „Ibarskim“ ne oglašavaju se predstavnici lokalne samouprave, jer ova informativna kuća nije u njihovoj nadležnosti još od kraja 2007, kada je privatizovana, ali neuspešno, pa je lane u oktobru raskinut kupoprodajni ugovor sa Dragicom Tomić, odnosno Ostojom Tegetlijom, vlasnikom auto-prevozničke firme „Morava“ iz Vrnjačke Banje.

Sada o imovini ove informativne kuće brine Akcijski fond, čiji je zastupnik Zoran Knežević. Istina, on je, kako i sam tvrdi, ispunio zadatke koje mu ta funkcija nalaže,ali novog kupca – niotkud. Većina novinara „Ibarskih“ jedini spas vidi u „podržavljenju“, odnosno da većinski vlasnik ponovo bude grad Kraljevo.

M. Dugalić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi