Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bradić: Predložene mere za pomoć medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2009.

Izvor: Politika

Bradić: Predložene mere za pomoć medijima


Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić izjavio je sinoć da će se predlog mera za pomoć medijima u vreme ekonomske krize naći već na sledećoj sednici vlade, izveštava Beta.

Gostujući na televiziji Studio B, on je rekao da se, između ostalog, predlaže da se repromaterijal za štampane medije oslobodi PDV-a i da se smanje doprinosi koje elektronski mediji plaćaju Ratelu i Radiodifuznoj agenciji. On je dodao da se razmatra i paket finansijske pomoći za kvalitetnije informisanje i da će to prema određenim kriterijumima biti definisano u narednih nekoliko dana.

„Ovo su mere koje se sada usaglašavaju s nadležnim ministarstvima u vladi... Imamo i neke druge planove u vezi s podrškom koja dolazi od Evropske unije. To su sredstva koja će u narednom periodu značajno pomoći kvalitetu informisanja", naveo je Bradić. „Tri radne grupe su dale svoje predloge, a u njih su bili uključeni predstavnici medijske industrije, medijskih udruženja i zainteresovani partneri...
Imali smo sastanak s premijerom (Mirko Cvetković) i sa vrlo preciznim planom ćemo izaći na sledeću sednicu vlade", naveo je Bradić.

Na pitanje kako će se odlučivati koji će medij dobiti pomoć, ministar je naveo da će to definisati komisija vlade, a da će kriterijume predložiti ministarstvo kulture i novinarska udruženja.

„Želimo da pomognemo onima koji rade analitički i kvalitetno, i onima koji rade u programima obrazovanja i kulture", dodao jeBradić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi