Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nađite ubice!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Nađite ubice!

 

Danas se navršava osam godina od ubistva Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, a ubice i nalogodavci tog zločina još nisu otkriveni.

Naš kolega Milan Pantić ubijen je udarcima u glavu, 11. juna 2001. godine, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao. Pre ubistva, Pantić je u našem listu objavio seriju tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu, a najviše o korupciji u jagodinskoj pivari i popovačkoj cementari.

Tužilaštvo se ni osam godina posle zločina nije oglasilo, iako je u više navrata objavljeno da su u istrazi angažovana sva sredstva i mnogobrojno ljudstvo. Predmet je i dalje u jagodinskoj policiji, koja je, kako je saopštila, ispitala više hiljada ljudi i proverila sve informacije. Nedugo posle ubistva, krug osumnjičenih sveden je na tri osobe, a nije saopšteno postoji li očevidac. Krajem prošle godine bilo je najava pomaka u istrazi, ali, kako je kasnije izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, "pokazalo da je to bilo lažno svedočenje".

 Udruženje novinara Srbije najavilo je da će i ove godine u znak protesta, s novinarima iz Jagodine i građanima, danas od 12.50 do 13 sati zaustaviti saobraćaj u Ulici kneginje Milice, ispred biblioteke "Radislav Nikčević", i razviti transparent "Nađite ubice novinara".

Povodom godišnjice u Jagodini će novinaru RTS, autoru emisije "Kvadratura kruga" Branku Stankoviću, biti uručena novinarska nagrada "Milan Pantić", koju su "Večernje novosti" ustanovile 2002. godine. Nagrada se sastoji iz novčanog dela i diplome. Pre toga, na mesnom groblju biće održan pomen ubijenom novinaru.

I. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi