Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznanje Branku Stankoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Priznanje Branku Stankoviću


OVOGODIŠNjI dobitnik nagrade "Milan Pantić" je Branko Stanković, autor emisije "Kvadratura kruga", koja se emituje na Radioteleviziji Srbije.

Nagradu, koju "Večernje novosti" dodeljuju u znak sećanja na ubijenog novinara, dopisnika "Novosti" iz Jagodine, Milana Pantića, Stanković je, prema oceni žirija, zaslužio zbog specifične vrste istraživačkog, ozbiljnog, visokoprofesionalnog i časnog novinarstva.

Branko Stanković je u centar svog novinarskog interesovanja stavio obične-neobične ljude, njihove sudbine i stradanja, hrabrost življenja, pogotovu kada je reč o ljudima i deci sa Kosova.

Njegove dirljive i istinite priče zrače toplinom, dramom, otvorenošću i ostavljaju upečatljiv utisak na gledaoce. Odluku o laureatu doneo je između više predloga, većinom glasova, petočlani žiri, koji su činili Goran Jevremović iz JIP "Novi put" iz Jagodine, Aleksandar Dobrosavljević, Književni klub "Đuro Jakšić" Jagodina, Nino Brajović, u ime UNS-a, Jelka Jovanović iz NUNS-a i Jelena Kosanović iz "Novosti".

- Dobio sam dosta nagrada u životu, ali ova mi posebno znači, jer nosi ime čoveka koji je imao mnogo više hrabrosti od mene. Zbog te hrabrosti je i izgubio život - kaže dobitnik Branko Stanković. - Često kažem da je u ovom vremenu hrabrost obući ljudsko odelo, kada mnogi iz naše profesije kažu da su neka druga odela u modi. Nagrada će Stankoviću biti uručena u Jagodini u četvrtak, na godišnjicu Pantićevog ubistva. Ovo je osma godina kako se dodeljuje priznanje u znak sećanja na našeg hrabrog, poštenog profesionalca i kolegu.

I. M.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi