Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari u štrajku i traže redovne plate
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2009.

Izvor: Blic-Srbija

Novinari u štrajku i traže redovne plate


Opština Sokobanja mesec dana bez lokalne televizije

SOKOBANjA - Iako će se sutra navršiti mesec dana od kada je 12 od 16 zaposlenih u RTV „Sokobanja“ a.d. Niš u štrajku, dogovor između poslodavca i novinara se još ne nazire, a ova jedina televizija sokobanjske opštine, koja postoji 11 godina, dnevno emituje samo dva dnevnika i ozbiljnu muziku.

Novinari kažu da imaju samo jedan zahtev - redovne isplate ugovorenih zarada po kolektivnom ugovoru. Štrajkači sa direktorom komuniciraju preko oglasne table, očekuju odgovor Agencije za privatizaciju, kojoj su se obratili za pomoć, i kažu da žele da upoznaju vlasnicu RTV „Sokobanja“ Snežanu Otović iz Niša, koju nisu ni videli ni čuli od kada ih je kupila.

- Za gospođu Otović smo čuli da je supruga predsednika Upravnog odbora naše televizije Vidosava - Vitka Radomirovića, inače direktora niške RTV „Belle amie“. Možda ona i ne zna šta se ovde dešava jer je jedina naša komunikacija sa vlasnicom preko direktora Dragiše Milojevića, a on nam se obraća putem oglasne table.

Novinari kažu da su problemi počeli još pre godinu dana kada su im zarade prepolovljene bez ikakvog objašnjenja, zatim je kasnila isplata u delovima, a od decembra prošle godine do aprila nisu primili ni dinar. Tada su najavili štrajk i kažu da su počele pretnje otkazom, ali su im krajem aprila isplaćena ta dugovanja.

Vidosav Radomirović Vitko kazao nam je da njemu nije jasno šta štrajkači hoće.

- Štrajkačima smo ponudili sporazum po kome bi imali redovna primanja, a oni su odbili jer se kosi sa njihovim zahtevima. Isplatili smo im prva tri meseca, za april su im uplaćeni svi doprinosi a zarada nije jer su prestali da rade pa nema prihoda. Mnogi mediji u Srbiji po šest meseci nisu primili zarade pa i dalje rade. Saznao da oni hoće da budu Javno preduzeće i da žive na jaslama poreskih obveznika Sokobanje. Čekaću da počnu da rade sve dok budem imao strpljenja - kazao je Radomirović.

S. Božinović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi