Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U TV „Panonija” obustavljaju rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 06. 2009.

Izvor: Dnevnik

U TV „Panonija” obustavljaju rad


Zaposleni u novosadskoj Televiziji „Panonija“ danas u osam sati potpuno će obustaviti rad, jer im poslodavac duguje pet mesečnih plata, od decembra prošle do aprila ove godine.

Kako je rečeno agenciji Beta u Štrajkačkom odboru, poslodavac nije poštovao rok od osam dana da zaposlenima isplati zaostale plate i sve prinadležnosti po osnovu zakona i ugovora o radu, zbog čega je doneta odluka o potpunoj obustavi rada. Zaposleni u TV „Panonija“ održali su 29. maja jednosatni štrajk upozorenja. Kako je tada saopštio Štrajkački odbor, protestu se priključilo 58 zaposlenih, od ukupno 102 koliko radi na televiziji „Panonija“.

Vlasnik i direktor Zoran Andrić rekao je tada agenciji Beta da, iako televizija posluje pozitivno, problem predstavljaju nenaplaćena potraživanja od 33 miliona dinara, zbog čega nije u situaciji da redovno isplaćuje primanja zaposlenima.

Po njegovim rečima, za 102 zaposlena i oko 30 honorarnih saradnika on, kao poslodavac, mesačno plaća 4,5 miliona dinara. Kako tvrdi, do početka ekonomske krize zaposleni su redovno dobijali plate, bez dana zakašnjenja, a primanja su svake godine bila povećavana i do 20 odsto.

“Meni duguju ozbiljne firme, a ja ne prodajem hleb i mleko, već reklame, i ako neku od tih firmi tužim, može mi se desiti da odmah otkažu saradnju”, rekao je on.

TV „Panonija“ osnovana je 2001. Pri konkursu za raspodelu frekvencija, RRA joj je dodelila dozvolu za područje Južnobačkog okruga.

Štrajk upozorenja su najavili i zaposleni u novosadskom „Građanskom listu“, a štrajk će biti održan danas od 13 do 14 sati. Oni zahtevaju isplatu zaostalih zarada za maj, jun i jul 2008. i mart, april i maj 2009. godine.

Kako se navodi u saopštenju Štrajkač kog odbora, ako zahtevi zaposlenih ne budu ispunjeni, oni će organizovati potpunu obustavu rada.

(Beta)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi