Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Maltretirali dvojicu novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2009.

Izvor: Blic-Srbija

Maltretirali dvojicu novinara


GRAČANICA - Novinari Živojin Rakočević i Goran Avramović, koji rade u srpskim medijima na Kosovu i Metohiji, izjavili su da su ih pripadnici Kosovske policijske službe preksinoć maltretirali u mestu Velika Reka kod Vučitrna, na severu Kosova.

Povod za ovakvo ponašanje bilo je insistiranje KPS policajca da Rakočević, koji je upravljao vozilom, mora imati vozačku dozvolu izdatu od „vlasti Republike Kosovo“.

„Rekao sam da je moja vozačka dozvola sasvim legalan dokument, a policajac je tvrdio da je to prekršaj i da ću platiti kaznu. Nakon toga su nas izbacili iz automobila, a policajac, sa brojem 4417, vikao je na albanskom i izmahivao rukama prema mom licu“, rekao je Rakočević.

Pripadnici KPS-a i Euleksa su obavešteni o ovom incidentu, a portparol KPS-a Arber Beka kazao je da novinari mogu doći kod njega i uložiti žalbe ukoliko postupak patrole nije bio adekvatan.
(Tanjug)


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi