Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari sami sebi dali otkaze
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 05. 2009.

Izvor: Danas

Novinari sami sebi dali otkaze


Vranje - Nakon što je 12. decembra prošle godine izašao poslednji broj vranjskog nedeljnika Slobodna reč, na predlog direktorke Dejane Bogdanović dvanaestoro zaposlenih novinara, koji su bili i vlasnici lista, sami sebi su dali otkaze čime je list i zvanično prestao da postoji.

- Na ovakav potez smo se odlučili kako bismo iskoristili pogodnosti koje nam je pružao prethodni Zakon o radnim odnosima i sada ćemo svi biti na berzi rada - rekao je za Danas Dragorad Stanić, novinar i jedan od vlasnika Slobodne reči.

Redakcija na ime štamparskih troškova duguje 1,5 miliona dinara, dok obaveze po osnovu zarada, porezi i doprinosi od septembra prošle godine do maja ove godine iznose 3,5 miliona dinara. Zbog toga se očekuje da Agencija za privatizaciju pokrene stečajni postupak i odredi stečajnog upravnika, ali je neizvesno kako će se namiriti poverioci, jer imovinu redakcije predstavljaju samo nekoliko kompjutera, pisaćih stolova i jedan automobil.

Najvrednija imovina su zapravo kompleti ovog lista čiji je prvi broj izašao početkom decembra 1944. godine.U zavisnosti od godina radnog staža, novinari Slobodne reči od Nacionalne službe za zapošljavanje primaće 60 odsto prosečne zarade u Srbiji.

V. Ristić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi