Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete pohvale zapadnih medija na račun Aleksandra Vučića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 08. 2013.

Izvor: Danas

Kako komentarišete pohvale zapadnih medija na račun Aleksandra Vučića

Pitanje odgovor

 

Predrag Simić

Fakultet političkih nauka

Aleksandar Vučić je u ovom trenutku centralna ličnost srpske politike. On otvoreno zagovara modernizaciju Srbije, zalaže se za ulazak u EU i spreman je da izađe u susret onome što Zapadna Evropa i SAD očekuju od nas, a rezultat toga je Briselski sporazum. U nemačkoj i britanskoj štampi iskazuje se upravo izraz zadovoljstva politikom koju je Vučić vodio u prethodnih godinu dana. S druge strane, nisam primetio slične ocene o Vučiću u ruskoj štampi.

Dragan Janjić

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Vučić nije prvi srpski političar koji je razumeo da Srbija ne može da uđe u EU dok ne reši pitanje Kosova, ali je zato prvi političar koji je po tom pitanju povukao radikalne poteze. I to je glavni razlog u Briselu i Vašingtonu za pohvale. Što se tiče pozicije Srbije u svetu, ona je za sada za velike sile dobra i prihvatljiva i smatraju da je Beograd prestao da bude problematičan faktor na ovim prostorima, što je ključni razlog pohvala Vučiću. Međutim, ne mora da znači da će tako biti i za godinu-dve, jer će sve zavisiti od toga kako će Vučić i njegova stranka uspeti da reše druge probleme.

Filip Švarm

urednik nedeljnika Vreme

U suštini, zapadni mediji se ne bave mnogo Srbijom i regionom, oni prate samo krupne stvari, a u našem slučaju to je Kosovo i donekle uzajamni odnosi država bivše Jugoslavije. I politička međunarodna javnost hvali dosadašnji Vučićev rad, tako da je sasvim razumljivo što mediji pišu o njemu na pohvalan način.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi