Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada Milan Pantić Ivanu Raduloviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2013.

Izvor: Večernje novosti

Nagrada Milan Pantić Ivanu Raduloviću

Nagradu za novinarsku hrabrost "Milan Pantić", koju dvanaesti put dodeljuje Kompanija "Novosti", ove godine dobio je Ivan Radulović, dopisnik "Novosti" sa Kosova i Metohije. Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na hrabrog dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine u ranim jutarnjim satima u hodniku ispred svog stana, i čiju smrt nadležni organi ni do danas nisu rasvetlili.

 

Petočlani žiri, koji su sačinjavali predstavnici UNS, NUNS, "Večernjih novosti", jagodinskog "Novog puta" i Književnog kluba "Đura Jakšić" u Jagodini, odlučio je da nagrada pripadne Ivanu Raduloviću, koji je pokazao izuzetnu hrabrost, upornost i visoku profesionalnost u izveštavanju sa Kosova i Metohije, posebno sa severa pokrajine.

I ove godine bilo je predloženo više novinara, koji su zaslužili nagradu "Milan Pantić", ali se žiri jednoglasno odlučio za Radulovića, koji svakodnevno na Kosovu i Metohiji deli sudbinu svog naroda. On hrabro i krajnje profesionalno predočava aktuelnu i izuzetno složenu situaciju u ovom delu naše zemlje.

Bezbroj je priloga kojima je Radulović pokazao pravi istraživački duh. Bio je sa danonoćno sa ljudima na barikadama, izveštavao o sukobima Kfora sa narodom, bio među onima na koje je pucano iz svih oružja... Svedok je i izveštač sa događaja kada su specijalne jedinice kosovske policije ROSU krenule u osvajanje severa Kosova ui kada su u tome sprečene. Uvek je sa tih događaja pisao hladne glave, odmereno, krajnje profesionalno i tačno.

Uručenje u utorak

Nagrada će biti uručena u utorak, 11. juna, u Gradskoj biblioteci u Jagodini, na dvanaestogodišnjicu ubistva Milana Pantića. Tog dana, predstavnici "Novosti" i novinarskih udruženja, kao i poštovaoci dela Milana Pantića, obići će njegovu večnu kuću, položiće cveće na mesto ubistva i na spomenik ubijenom novinaru u jagodinskom parku, koji su podigle "Novosti" i grad Jagodina, a koji od pre dve godine nosi ime Milana Pantića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi