Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Traže istinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 04. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Traže istinu


POMEN radnicima RTS-a nastradalim u NATO bombardovanju održan je juče kod spomenika “Zašto”. Porodice, kolege i prijatelji podsetili su se stradanja 16 nedužnih ljudi, koji su te noći, 23. aprila 1999. godine ubijeni na radnom mestu.

Za njihovu smrt do danas niko nije odgovarao.

- Ovaj krajputaš nije bila njihova sudbina. Oni su mrtvi jer je neka zlikovačka sila rekla “više mi vredite mrtvi, nego živi”. Druga zlikovačka sila rekla je “živi ili mrtvi, nama je ionako svejedno”. Tako su ih zajednički ubili. Onda, ujedinjeni u zločinu sakrili istinu - rekao je nad spomenikom stradalima Aleksandar Tijanić, direktor RTS-a. - Sve što tražimo nije osveta, samo istina.

Žanka Stojanović, majka Nebojše Stojanovića, jednog od stradalih, podsetila jekako su postojala saznanja da će RTS da bude bombardovan.

- A obećali su da će vas na vreme upozoriti. Vi ste žrtvovani, a mi porodice uskraćene - kazala je ona. I međunarodna javnost, nevladine organizacije i novinarska udruženja juče su, ponovo, zatražila da krivci za stradanje 16 nedužnih ljudi odgovaraju.

Međunarodna federacija novinara (IFJ), koja okuplja više od 600.000 novinara u 123 zamalja širom sveta, zatražila je od NATO da “prizna grešku i izvini se porodicama i kolegama poginulih”.

I. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi