Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji će morati da se transformišu kao i svi drugi biznisi: Gošće N1 o veštačkoj inteligenciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2024.

Autor: N1 Izvor: N1

Mediji će morati da se transformišu kao i svi drugi biznisi: Gošće N1 o veštačkoj inteligenciji

U svetu u kojem se veštačka inteligencija već infiltrirala gotovo u svaki segment poslovanja, pitanje je kakvo je stanje u medijima. Tv novinarka Nevena Rendeli Vejzović rekla je za N1 da se mediji nisu još potpuno snašli sa svim mogućnostima koje veštačka inteligencija pruža, dok direktorka ovogodišnjeg AI Weekenda Martina Silov ističe da je glavna ideja ovogodišnjeg Weekend Media festivala da se tradicionalne industrije približe svetu IT-a i startapa.

Silov je istakla da je ideja ovogodišnjeg Weekend Media festivala da se pre svega fokusira na to što se sad događa – kako neka kompanija može profitirati ili ne profitirati, kada se neka kompanija može kladiti na AI, kada se odlučuje da se kladi na AI, koliko to sve zajedno košta.

„Tako da je ideja AI Weekend-a da se sve te teme približe i da dve industrije – s jedne strane tradicionalne od medija do  banaka, korporacija i slično, telekoma, da se približe svetu startapa, svetu IT-a i da vidimo kako možemo zajendo da radimo“, rekla je Silov u emisiji “ Dan užvo“.

Na pitanje kako mediji dočekuju veštačku inteligenciju, Rendeli Vejzović smatra – teško.

„Mislim da se mediji nisu još potpuno snašli sa svim mogućnostima koje veštačka inteligencija pruža i moraće se transformirati kao i svi drugi biznisi. Upravo je to ono o čemu ćemo govoriti između ostalog i na Media Festivalu“, kazala je novinarka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi