Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Miljuš: Smeniti Nevenu Đurić jer je odbila da zakaže sednicu odbora za kulturu i informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 06. 2024.

Izvor: N1

Miljuš: Smeniti Nevenu Đurić jer je odbila da zakaže sednicu odbora za kulturu i informisanje

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Branko Miljuš izjavio je da je odbijanjem da zakaže sednicu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje na kojoj bi se raspravljalo o bezbednosti novinara i medijskim manipulacijama, Nevena Đurić je priznala je ovaj režim pokrovitelj nasilja nad novinarima i sponzor lažnih vesti".

Miljuš u saopštenju podeća da je od Đurić tražio da sazove sednicu skupštinskog Odbora i da na nju pozove predstavnike UNS-a, NUNS-a i ministra informisanja Dejana Ristića kako bi razgovarali o tome što je u 2023. godini prijavljeno 183 napada na novinare, objavljeno 1.154 lažnih vesti na naslovnim stranama 6 tabloida koje je država častila sa 1.3 miliona evra kao i o tome što je po indeksu medijskih sloboda Reportera bez granica Srbija pala za 44 mesta od kada su naprednjaci na vlasti.

„To što već 80 dana nema sednica odbora, osim besmislenih uvreda nedostojnih predsedavajućeg Odbora za kulturu i informisanje, Đurićeva je pokušala da opravada nedostatkom zvaničnog dokumenta o kome bismo pričali. U iščekivanju izveštaja REM-a predlažem analize BIROD-ija i Demostata, Rezoluciju Evropskog parlamenta i izveštaje Reportera bez granica i ODIHR-a. Svaki dobronameran čovek bi na osnovu informacija iz ovih dokumenata shvatio da je bezbednost novinara ugrožena kao i da nasilje u društvu ima veze sa tim što su provladini mediji pretvoreni u mašine za mlevenje neistomišljenika“, naveo je Miljuš.

„Nakon ovog odgovora gospođe Đurić, jedini dokument o kome se može razgovarati jeste onaj koji podrazumeva njenu smenu ili ostavku jer je nedopustivo da predsedavajuća Odbora za kulturu i informisanje zloupotrebljava svoju funkciju i sprečava da se čuje glas novinara koje tuku i glas onih čijim parama plaćaju svoje tabloide da nas lažu“ zaključio je Miljuš.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi