Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radnici Dnevnika traže da država pokrije dug
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2009.

Izvor: Danas

Radnici Dnevnika traže da država pokrije dug


Sindikalna organizacija novosadskog holdinga Dnevnik počela je juče proteste pošto Vlada Srbije još nije odlučila da država preuzme dug od oko 400 miliona dinara koje to preduzeće ima prema zaposlenima, što je preduslov za privatizaciju.

Zaposleni su se okupili ispred zgrade Dnevnika, odakle su krenuli prema zgradi Izvršnog veća Vojvodine, gde su nastavili protest i uručili zahteve nadležnima za privatizaciju holdinga Dnevnik. Zaposlenima se ispred Izvršnog veća obratio pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin koji će, prema postignutom dogovoru, danas u 10 časova na sastanku sa zaposlenima razmotriti aktuelnu situaciju u holdingu Dnevnik.

Predsednik Sindikalne organizacije holdinga Dnevnik Stevan Tomin rekao je da protest zaposlenih neće prestati sve dok Vlada Srbije ne ispuni njihov zahtev, za šta su se, kako tvrdi, odavno stekli svi neophodni uslovi. On je podsetio da zaposleni zahtevaju isplatu svih dugovanja koja proističu iz oblasti rada, preuzimanje duga prema državi i fondovima i nastavak procesa privatizacije koji je prekinut 2007. godine.

Prema navodu sindikata, poslodavac duguje svakom od 450 zaposlenih u proseku 700.000 dinara za zaostale plate, putne troškove i za staž koji nije uplaćivan poslednje četiri godine.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi