Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sestra istražuje ubistvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 04. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Sestra istražuje ubistvo


PROŠLA je čitava decenija otkako je snimljen film „Sister“ Nenada Krasavca o pokojnoj novinarki Dadi Vujasinović, a prvi put će biti prikazan večeras u Muzeju kinoteke u okviru 56. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Iz ugla sestre Aleksandre, koja živi u Americi, autor je predstavio još nerazrešeni slučaj ubistva jedne od najboljih novinarki nekadašnje Jugoslavije. Razmatra sumnjive okolnosti pod kojima je stradala reporterka „Duge“ koja je pisala o političkoj sceni Srbije, stavljajući akcenat na prodor kriminala u institucije vlasti.

Kako kaže autor filma, svima je bilo jasno da je „zvanična verzija“ o samoubistvu daleko od istine.

- Film nije klasičan dokumentarac, već pokušaj da se iz ugla njenih najbližih rasvetli šta se zaista dogodilo - kaže Krasavac za „Novosti“ . - Došao sam sa Dadinom sestrom Alekasandrom u kontakt i shvatio sam da bi bilo dobro da mi ona bude neka vrsta naratora. Zanimalo me je kako se roditelji i sestra osećaju u situaciji kada im je onemogućeno da saznaju šta se desilo. Njihovo je pravo da traže objašnjenje. I sa te strane ova porodica je krajnje netipična, jer kao pojedinci pokušavaju da se suprotstave sistemu.

Najavljujući večerašnji film, posle koga će se održati i tribina, Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a, podsetila je da do danas nije razrešen nijedan slučaj ubistva novinara - Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

B. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi