Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pregovori sa kikindskom VK o preuzimanju nove tv
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 03. 2009.

Izvor: Danas

Pregovori sa kikindskom VK o preuzimanju nove tv


Subotica - Subotička Super televizija, koja je po odluci RRA izgubila nacionalnu, odnosno pokrajinsku frekvenciju zbog neplaćanja zakupa, praktičnoje prestala da postoji, a pedesetak zaposlenih ostali su bez posla. Nakon što je vlasnik zaključao prostorije i proglasio kolektivni godišnji odmor, radnici su stupili u štrajk, a jedan od razloga što su se odlučili na taj korak je prebacivanje programa Super TV na kablovski sistem bez njihovog odobrenja kao autora programa.

No, nakon razgovora sindikata ove medijske kuće sa vlasnicima i direktorom postignut je dogovor koji daje nadu bar delu novinara nekadašnje Super TV da će nastaviti da rade, a obećana je i isplata zaostalih zarada, koje kasne nekoliko meseci, što je takođe razlog protesta.

Kako kaže Vladimir Antić, nekadašnji urednik na Super TV i predsednik sindikata, prvi čovek Vinarije Čoka Željko Knežević, koja je većinski vlasnik Super TV, najavio je osnivanje nove TV kuće pod nazivom Super nova, čiji će se program određeno vreme emitovati preko kablovskog sistema, a u toku su pregovori sa kikindskom VK televizijom o preuzimanju Super nove.

Ona bi deo programa emitovala iz Subotice, što bi omogućilo da se petnaestak novinara ponovo angažuje, dok će ostali svakako morati na tržište rada.

- Štrajk i dalje traje dok od vlasnika Super TV Željka Kneževića ne dobijemo pismenu odluku o isplati zarada. Obećano je da će se to realizovati do sredine aprila, ali očekujemo i da se sačini socijalni program za one koji će ostati na tržištu rada. Sa direktorom Dušanom Grbićem takođe je dogovoreno da program Super nove neće emitovati priloge nastale u našoj produkciji - kaže Antić. Kako je na sastanku rečeno, projekat oko nove TV, a time i sudbina zaposlenih, trebalo bi da bude rešena u toku narednih dana.

V. Laloš

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi