Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kvar u monitoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2009.

Izvor: Večernje novosti

Kvar u monitoru


NIŠ - STUDIO popularnog niškog džez-radija "Nišvil" stradao je prethodne noći u nesreći koju je, kako se sumnja, izazvao kvar na računaru.

U studiju, koji zahvata dve prostorije od po 20-ak kvadrata, u tom trenutku se, na sreću, nije niko našao, jer je program završen oko ponoći, pa je uključena automatska muzika sa računara.

Pretpostavlja se da je došlo do kvara u monitoru, jer je počeo da nekontrolisano dimi. Šteta je materijalna i tek se procenjuje, ali vredni diskovi, kolekcija muzike od preko 1.000 izdanja, umetničkih rariteta, ploča i mikseta iz 1994. godine, kada je radio "Nišvil" prvi put pustio džez-zvuk u etar sigurno nemaju cenu!

- Tek ujutro smo primetili šta se dogodilo - priča za "Novosti" Ivan Blagojević, vlasnik i direktor Radio "Nišvila", koji jedini u Nišu nema informativu i isključivo se bavi muzikom.

- Neverovatno je da ništa nije izgorelo, već je dim u debelim naslagama "samo" zagario mikser, stereokoder, muzičke publikacije, a od visoke temperature su istopljeni pojedini uređaji. Još ne znamo kompletnu štetu, tek kada počistimo i budemo pokušali da premostimo struju, znaćemo više. Ostaje nam samo da se šalimo da ćemo, kada nabavimo novu opremu, dobiti od RRA dozvolu za emitovanje.

S. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi