Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prodat „Naš glas"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2009.

Izvor: Pregled

Prodat „Naš glas"


“Smederevski nedeljnik „Naš glas“ prodat je u Centru za aukciju u Beogradu za 35 miliona dinara, dok je ukupna vrednost istoimenog Novinsko-izdavačko društva procenjena na 50,1 miliona dinara.

Taj nedeljnik je na prvoj aukciji novembra 2008. godine prodat za 96 miliona dinara, što je bilo osam puta više od početne cene, ali je kupac potom odustao. Nova aukcija obavljena je po staroj početnoj ceni od 12.168.000 dinara za 82 odsto državnog i društvenog kapitala.

Novinsko-izdavačko društvo kupio je vlasnik beogradske firme „Zodufin“, koja je vlasnik i dela smederevskog izletišta „Jugovo“, koje je po kupovini nazvano Jugovo banje.
Ta atraktivna lokacija od oko četiri hektara sa sportskim terenima, restoranom „Plaža“ i desetak bungalova prodata je pre dve godine neposrednim dogovorom sa stečajnim upravnikom Sartida za 26 miliona dinara.

„Naš glas“ je najstariji lokalni nedeljnik. Prvi broj objavljen je 12. marta 1953. Nedeljnik poseduje poslovni prostor u najužem centru Smedereva od 211 kvadratnih metara, lokal od 20 i redakciju od 133 kvadratna metra. U toj medijskoj kući zaposleno je 16 radnika. Novinsko izdavaštvo u Smederevu ima tradiciju dugu 133 godine. Prve novine Narodna volja pokrenute su 1875. kao glasilo radikalno-socijalističke stranke. Iste godine Milan Pešić pokrenuo je humoristički list „Fenjer“, a Branislav Nušić 1883. godine počeo je štampanje nedeljnika „Smederevski glasnik“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi