Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prijave protiv ekstremista
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2009.

Izvor: Danas

Prijave protiv ekstremista


Beograd - Dva policajca i sedmoro građana su povređeni u sukobima snaga MUP-a i oko 150 huligana, pristalica ekstremne desnice, u utorak uveče u centru Beograda. Privedeno je 30 osoba, od kojih 15 punoletnih i 15 maloletnih.

Protiv njih 20 podnete su krivične prijave, saopštio je juče MUP.Za vreme skupa, koji su na Trgu Republike organizovali Pokret 1389. i Narodni pokret Srbije povodom desete godišnjice NATO bombardovanja, fizički su napadnuti novinari i snimatelji TV Studija B i RTS-a.

Napadi huligana potom su se usmerili ka pripadnicima Žandarmerije i MUP-a, na više lokacija u najužem centru grada. Najveći sukobi zabeležni su na Zelenom vencu i kod zgrade Patrijaršije. Oštećeni su i restorani Mekdonaldsa na Zelenom vencu i u Požeškoj ulici, kao i dve prodavnice u Brankovoj ulici.

Kako je saopšteno iz Urgentnog centra, u tu ustanovu primljeno je sedam osoba sa neurohirurškim povredama, među kojima su i dva pripadnika policije.

Zbog napada na novinarske ekipe oglasili su se juče Nezavisno udruženjenovinara Srbije i Udruženje novinara Srbije. NUNS je poručio da odgovornost za incidente treba da snose i organizatori protesta, dok je UNS pozvao Vladu da hitno poboljša krivično-pravnu zaštitu novinara. Pokret 1389. odbacio je juče umešanost u ove incidente.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi