Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sve više nerešenih ubistava novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2009.

Izvor: Pres

Sve više nerešenih ubistava novinara


MANILA - Eskalacija nasilja u Južnoj Aziji sve više dovodi u opasnost i novinare, ali najopasnija mesta za rad su još uvek Irak, Sijera Leone i Somalija, objavio je Komitet za zaštitu novinara.

Te tri zemlje, u kojima vlada ratno stanje, imaju najveći broj nerešenih slučajeva ubistva novinara. U „indeksu nekažnjenosti“ za ubistva novinara, koji sastavlja drugu godinu zaredom, CPJ iznosi da su od 1998. godine širom sveta ubijena 523 novinara, navodeći da je u bar 14 zemalja procenat nerešenih ubistava čije su žrtve bili novinari veoma visok.

Pored ove tri države, među 14 zemalja sa najgorim dosijeom su Avganistan, Nepal, Bangladeš, Filipini, ali i Indija, Meksiko, Kolumbija i, prvi put Brazil, dok je jedina evropska zemlja na spisku Rusija.

Tanjug

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

12.03.

2024.

anonymous [neregistrovani] u 07:26

Zašto ovo nije u svim novinama na naslovnoj strani

.. i pored toga, mogu da se u kontekst ubace drugi koji su govorili više nego što im je "dozvoljeno" od strane neograničeno-moćnog dela populacije.

Ne mogu nas sve pobiti, mada se čovek zapita da li je neki procenat ovog broja u stvari izazvan lažima koje su pokojni novinari širili iz raznih razloga (ponekad je čovek primoran a ne podplaćen... npr. Boris Tadić).

Summa summarum - možemo mi jedni drugima da pomognemo na miran način, jednostavno i direktno, koristeći isti sistem koji nas je podjarmio.

Ako se javnost zasiti našim prioritetima i zahtevima, niko nema legalnog osnova da im se ne povinuje.

Učite jedni od drugih i ponavljajte ono što je važno.

Vaš nivo moći je mnogo veći od onog koji vam je lažima uvrežen u svesti.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi