Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA: sutra kraj tv vračanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2009.

Izvor: Pres

RRA: sutra kraj tv vračanja


Dodatni dvonedeljni rok koji je Savet RRA dao kablovskim distributerima da sasvojih programa skinu sadržaje magije, horoskopa i okultizma istekao je krajem prošle nedelje. Međutim, na nekim televizijskim kanalima (čitaj OBN i BN) u večernjim časovima i dalje se mogu videti sadržaji u kojima se proriče, „tumači“ horoskop i „predviđa“ budućnost, a među starim znancima koji će sutra biti i definitivno „penzionisani“ nalazi se i čuveni Milan Tarot Radonjić.

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, kaže za Pres da je upoznat sa činjenicom da se posle dodatnog monitoringa i dalje emituju tumači sudbine, ali dodaje da će taj problem sigurno biti rešen već ove nedelje.

- Velika većina kablovskih distributera ukinula je takve sadržaje - kaže Karadžić, i nastavlja: - U pravu ste, ima onih koji to nisu učinili i tu pre svega mislim na bosanske televizije OBN i BN. Obiman je posao da se prekontroliše 80 emitera koji emituju oko 48.000 kanala. Ipak, potpun izveštaj Monitoring službe je urađen i prosleđen je Savetu RRA. Sednica Saveta je zakazana za sutra, kada ćemo doneti odluke i preduzeti adekvatne mere. Od sutra bi trebalo i definitivno da ukinemo preostale stanice sa takvim sadržajem -objašnjava Karadžić za Pres.

N. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi