Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović zabranjen ulazak na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2022.

Autor: Beta Izvor: Beta

Novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović zabranjen ulazak na KiM

Novinarki Radio-televizije Srbije Svetlani Vukmirović nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju kada je po novinarskom zadatku pokušala da pređe administrativni prelaz Merdare.

Svetlani Vukmirović nije obrazloženo zbog čega joj zabranjen ulazak na KiM, uz napomenu da ostatak televizijske ekipe može da prođe.

Ekipa RTS-a trebalo je da radi redovnu emisiju o životu Srba na KiM "Pravo na sutra". 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zabranio novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović da uđe na Kosovo i Metohiju i radi svoj posao.

"Kurti je zabranio novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović da uđe na KiM i radi svoj posao. Ovim pokazuje svoje fašističke metode na srpskoj novinarki koja izveštava o životu Srba na KiM. Neće sprečiti da se glas o našem narodu čuje! Hoće li se čuti osuda od strane međunarodne zajednice", poručio je Petković na Tviteru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi