Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Veliki rast broja onlajn čitalaca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 03. 2009.

Izvor: Danas - Biznis

Veliki rast broja onlajn čitalaca


Posle šest meseci rada Danasovog veb portala www.danas.rs želimo da predstavimo rezultate koji govore da smo u prethodnim mesecima bezmalo duplirali broj čitalaca našeg onlajn izdanja i znatno obogatili spektar informacija i usluga koje pružamo našim čitaocima.

Nova onlajn rubrika Iz sata u sat, osmišljena da kroz formu kratkih vesti informiše čitaoce o događajima koji su tog sata aktuelni, zadobila je veliko poverenje posetilaca veb portala Danasa, i probila se na prvo mesto među rubrikama po broju otvorenih veb strana. Takođe, Google Analytics alati za praćenje posećenosti našeg sajta, otkrili su nam koji su sadržaji iz štampanog izdanja Danasa najčitaniji na veb izdanju, koji pojedinačni tekstovi i autori tekstova su najčitaniji, tako da nam je to omogućilo da sa više razumevanja izlazimo u susret potrebama naših čitalaca.

Mogućnost ocenjivanja tekstova i postavljanja komentara, dalo je fer šansu samim čitaocima da daju svoje mišljenje o konkretnim pojedinačnim tekstovima koji su postavljeni na našem onlajn izdanju, i da i na taj način izraze svoje stavove i mišljenja.

Video vesti su takođe našle svoje mesto, posebno u posetama korisnika sa boljim Internet protokom, tako da su aktuelni video prilozi sa vestima iz zemlje i sveta, kao i izjave i utisci učesnika konferencija Danas konferens centra bili svakodnevno na raspolaganju našim čitaocima. Praktično cele konferencije Danas konferens centra, sa biografijama panelista, prezentacijama, video snimcima izlaganja i izjava, video najava panela, različitih TV priloga, bile su na raspolaganju stručnoj javnosti, koja je i pre i nakon tih događaja mogla da dobije sve neophodne informacije.

Ukratko, u mesecu pre uvođenja novog veb portala Danasa, naše onlajn izdanje mesečno je posećivalo oko 90.000 posetilaca, sada je taj broj preko 177.000 posetilaca, i samo u tom podatku leži veliki potencijal za budući rast, ne samo u oblasti čitanosti, već i samog Internet oglašavanja, koje je i po obimu i po kvalitetu, značajno unapređeno kroz napredne oblike oglašavanja i precizno merenje vidljivosti Internet oglasa.

Veliko priznanje stiglo je početkom 2009. godine kada je veb portal Danasa, po prvi put od osnivanja dnevnog lista, uvršten među 50 najboljih sajtova na .rs domenu, u tradicionalnoj anketi prestižnog IT magazina PC Press, koji već 17 godina na ovaj način afirmiše Internet kao medij. Upravo zato, u najavi konferencije Danas konferens centra „Internet ekonomija“, želimo da predstavimo veliki potencijal informacionih tehnologija, ovoga puta na našem primeru.

Željko Pantić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi