Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Digitalizacija radiodifuzije najpre u Vojvodini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 03. 2009.

Izvor: Danas

Digitalizacija radiodifuzije najpre u Vojvodini


Novi Sad - Potpredsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Ištvan Pastor predložio je da se u Vojvodini sprovede pilot projekat za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i TV programa, pošto je evidentan nedostatak kanala za emitovanje programa na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Pored toga, u svim zemljama u regionu ubrzo će biti završen proces digitalizacije, čime će biti ugrožen prijem analognih signala.

Po mišljenju Pastora uspešnoj realizaciji pilot projekta umnogome će doprineti građani Vojvodine koji uredno izmiruju obaveze prema radio-televiziji Srbije, pa samim tim i Radio-televiziji Vojvodine - državnom i pokrajinskom javnom servisu. S obzirom na to da je završena raspodela frekvencija na svim nivoima, počev od republičkog pa do lokalnog, i uvažavajući činjenicu da su ugašeni svi nelegalni emiteri, Pastor je zatražio od Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo da se snimi postojeći frekvencijski spektar na teritoriji AP Vojvodine i shodno tome modifikuje plan namene radio-frekvencijskih opsega, kako bi se omogućio pristup novim emiterima na teritoriji AP Vojvodine.

R.D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi