Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sutra audicija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 03. 2009.

Izvor: Dnevnik

Sutra audicija


Novi Bečej -  Javno preduzeće za radiodifuznu delatnost Radio Novi Bečej, koji na 106,1 MHz emituje program na srpskom, mađarskom i romskom jeziku od 1997. godine, u poslednje vreme posluje uz velike finansijske taškoće i znatno smanjenu slušanost.

- Završnim računom konstatovan je gubitak od oko 700.000 dinara, ali to nije jedini problem nekad mnogo popularnijeg Radija NB. Fonoteka je stara, oskudna i nekompletna, račuarska oprema je zastarela, a za plate zaposlenima dug je oko 150.000 dinara. Radne prostorije su zapuštene, a studio odakle se emituje program nije krečen od osnivanja radija. Zato su u narednom periodu osnovni zadaci povećenje slušanosti, vraćanje dugova, rekonstrukcija i uređenje prostorija, nabavka novih muzičkim numera i rad po novoj, za slušaoce zanimljivijoj programskoj šemi, koju je usvojio upravni odbor - kaže v.d. direktora Saša Dujin.

- Emitovaće se lokalne vesti tokom celog dana, na srpskom, mađarskom i romskom jeziku. Deo programa će se komercijalizovati, a deo je namenjen za čestitke, želje i pozdrave, s ciljem da se uspostavi kondakt sa slušaocima. Biće i kontakt emisija koje će omogućiti građanima da postavljaju pitanja iz različitijih oblasti, a naši novinari će, umesto njih, tražili odgovore kod nadležnih u lokalnoj samoupravi.

Radni naslov kampanje koja kreće ovih dana je „Radio ponovo radi”.

Radio NB ima samo četiri zaposlena radnika. Za sprovođenje programa po novoj šemi, potrebno je mnogo više mladih i kreativnim ljudi. Računa se na školovane kadrove sa tržišta rada, pripravnike, ali i vojnike na civilnom služenju vojnog roka.

U potrazi za novim kadrovima, organizovaće se nekoliko audicija, od kojih će prva biti održana sutra u prostorijama Radia NB.

M. Kiselički


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi