Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Direktor borske RTV mora biti opozvan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 03. 2009.

Izvor: Danas

Direktor borske RTV mora biti opozvan


Bor - Predsednik Udruženja novinara Srbije Nino Brajović pozvao je rukovodstvo opštine Bor da opozove odluku o imenovanju direktora lokalne RTV, Javnog preduzeća Štampa radio i film, jer je on i funkcioner Okružnog odbora SPS-a.

Kako je rekao izvor iz borske RTV, u obrazloženju zahteva UNS-a navodi se da je izbor visokog funkcionera jedne partije za direktora medija u vlasništvu opštine u suprotnosti sa Zakonom o radiodifuziji. Predsednik UNS-a Nino Brajović, pozivajući se na izjave većine zaposlenih u borskoj radio-televiziji, naveo je da imenovani direktor Budimir Milutinović često preuzima i ulogu glavnog i odgovornog urednika, da favorizuje SPS i sprovodi cenzuru.

U dopisu koji je potpisalo 18 novinara ove medijske kuće, kaže se da Milutinović od dana imenovanja „sprovodi sopstvenu, nakaradnu uređivačku politiku u kojoj favorizuje određene političke partije“.

„Konferencije za novinare političkih partija ili se uopšte ne objavljuju ili se napakuju tako da se daje sasvim drugi smisao, što je protivno svim principima novinarske profesije, a dešavalo se i da konferencija za novinare estradnog umetnika Ace Lukasa bude glavna tema dnevnika“, naveli su novinari u svom obraćanju javnosti. Oni kažu i da je Milutinović, za samo nekoliko meseci otkada je na rukovodećoj poziciji u ŠRIF-u, zaposlio devet novih radnika, koji nemaju veze sa medijskom delatnošću.

Zvanični urednik borske radio-televizije je Dragan Hadži Antić, koga su članovi redakcije za nekoliko meseci videli svega dva - tri puta.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi