Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM dozvolio Željku Mitroviću da kupi „Rok radio“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 06. 2022.

Autor: Nova.rs Izvor: Nova.rs

REM dozvolio Željku Mitroviću da kupi „Rok radio“

"Pink Media Grup" u vlasništvu Željka Mitrovića dobila je dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da kupi 100 odsto "Rok radija", objavljeno je na portalu pomenutog tela.

 

REM je odgovor poslao u maju ove godine, i u njemu navodi da se planira prenos 100 odsto vlasništva sa  „Master Media Mix““, firme vlasnika „Rok radija“ iz Novog Sada, na „Pink“. „Pink“ je u prilog upitu dodao i nacrt ugovora o prenosu vlasništvu. U upitu se, takođe, navodi i da je „Pink“ vlasnik „Red Media Grup“ koja ima dozvole za emitovanje radijskog signala, ali – smatra REM – prenosom vlasništva „Rok radia“ neće se narušiti „medijski pluralizam".

Pored „Rok radija“, Mitrović ima bivšu Lagunu, odnosno „RED radio“, kao i „Pink radio“. Podsećamo, ova kupovina dolazi u trenutku kada je "Pink" - kao i ostali medijski operateri - očekuju odluku REM koji bi u avgustu trebalo ponovo da odlučuje o dodeljivanju nacionalnih frekvencija za televizije. Inače, organizacija "Kreni promeni" skupila je već 200.000 potpisa građana za oduzimanje frekvencija "Hepiju" i "Pinku". Mitrović je uzvratio kontrapeticijom za podršku rijalitijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi