Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Cekić gasio TV "Palma"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 03. 2009.

Izvor: Večernje Novosti

Cekić gasio TV "Palma"


Prvi opštinski sud u Beogradu doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv predsednika i osmorice članova saveta Republičke radiodifuzne agencije, zbog sumnje da su počinili više malverzacija prilikom dodele dozvola za emitovanje radio i TV programa.

Krivičnu prijavu protiv predsednika Prvoslava Perića i članova Nenada Cekića, Aleksandra Vasića, Slobodana Đorića, Svetozara Stojanovića, Vladimira Cvetkovića, Velimira Miloševića, Tomislava Trifića i Gorana Karadžića, podneo je Miodrag Vujović, vlasnik "Palma LTD".

 Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Cekić je osumnjičen da je ugasio TV Palma pre zakazanog termina i bez prisustva odgovornih u ovoj medijskoj kući. Na teret mu se stavlja i da je mimo zakona prekinuo emitovanje programa TV Palma u Novom Sadu.Članovi saveta RRA se sumnjiče da su januara 2006. objavili tri javna konkursa za dodelu frekvencija na teritoriji Srbije, Vojvodine i Beograda, iako prema Zakonu o radiodifuziji za to nisu bili ovlašćeni. Sumnja se i da su tokom iste godine objavili dva pravilnika o visini naknade za emitovanje programa pod istim nazivom i brojem, ali različite sadržine.

M.J.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi