Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Blic" reklamira nezavisno Kosovo!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 03. 2009.

Izvor: Press

"Blic" reklamira nezavisno Kosovo!


Beograd - Oglas „Kosovske agencije za privatizaciju“ sa grbom lažne države Kosovo i natpisom „Republika Kosovo“ objavljen je juče preko cele strane u beogradskom dnevnom listu „Blic“!

U ovom oglasu objavljen je spisak ljudi koji imaju pravo na dobit od privatizacije prištinske firme „Ramiz Sadiku“, a u dnu oglasa još je objavljeno da se „žalbe mogu podneti Vrhovnom sudu Kosova“!?! Ovo je prvi put posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova da neki tiražni beogradski list objavi oglas sa obeležjima lažne, albanske države! Ovaj potez „Blica“ juče je najoštrije osudio ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji kaže da je nedopustivo da srpske novine na ovaj način „afirmišu lažnu državu“.

- Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo i nije normalno da u beogradskim novinama izlaze dokumenta sa grbom i imenom Republike Kosovo?! Ovo je strašan skandal! Sramota! Zaista nemam reči! Šokiran sam! Ne znam koliko to košta, ali bez obzira na pare, ovo je grdna sramota! Ovim bi moralo da se pozabavi Ministarstvo kulture, u čijoj su nadležnosti mediji... - apeluje ministar Bogdanović.

Međutim, u Ministarstvu kulture tvrde da nisu nadležni.

- Sporni oglas nije u nadležnosti našeg ministarstva. Tu oblast reguliše Zakon o oglašavanju, a za autentično tumačenje zakona nadležni su Odbor za zakonodavstvo Skupštine i Ministarstvo za trgovinu - rečeno je Pressu.

Međutim, i ministar za trgovinu i usluge Slobodan Milosavljević kaže da nije nadležan!?!

- Nisam video oglas, ali svakako da je njegovo objavljivanje za svaku osudu! - dodaje Milosavljević.

Član skupštinskog Odbora za zakonodavstvo Vjerica Radeta kaže da je u ovom slučaju prekršen Ustav!

- U Ustavu se jasno kaže da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Prema tome, onaj ko je objavio ovaj oglas ne samo da je izazvao skandal, već je prekršio i Ustav! - priča Radeta.

Konačno, glavni i odgovorni urednik „Blica“ Veselin Simonović kaže da nije znao šta će od oglasa biti objavljeno u njegovim novinama.

- Nemam komentar! Nisam znao za taj oglas dok me niste pozvali i rekli mi. Taj oglas je plaćen... Reći ću vam da se slažem sa svim što je rekao ministar Bogdanović - izjavio je Simonović.

Direktor marketinga „Blica“ nije juče odgovarao na naše pozive, a prema zvaničnom cenovniku koji stoji na sajtu ovih novina, ovakav oglas košta 2.590 evra.

S.V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi