Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  MUP neće vršiti pritisak na novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 02. 2009.

Izvor: Pregled

MUP neće vršiti pritisak na novinare


Beograd - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da MUP neće vršiti pritisak na novinare, pa ni u slučaju onih koji su u listu „Borba“ objavili poverljivu informaciju sa sednice Vlade o slučaju Miladina Kovačevića.

Dačić je novinarima izjavio da je prekjuče, čim je dobio informaciju da po nalogu tužilaštva policija treba da prikupi obaveštenja o odavanju službene tajne naredio pripadnicima MUP-a da ne idu u „Borbu“, već da odgovorni iz „Borbe“ dođu u policiju. On je istakao i da je policija postupila po nalogu tužilaštva, kao i da predstavnici „Borbe“ mogu da dođu u MUP kad im to odgovara.

Dačić je naglasio da policija želi da zaštiti novinare podsetivši da je, od kada on rukovodi MUP-om, formirana i posebna jedinica za zaštitu predstavnika medija na mitinzima i javnim skupovima. On je rekao i da je Republičko javno tužilaštvo pokrenulo čitavu stvar i da novinari sva pitanja treba da upute njima, a ne policiji koja je radila po zakonu.

TANJUG

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi