Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gojković: Pretnja Biljane Lukić Sarapi morbidna poruka, koja treba da zastraši svakog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2021.

Izvor: Beta

Gojković: Pretnja Biljane Lukić Sarapi morbidna poruka, koja treba da zastraši svakog

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je danas pretnju na Tviteru koju je voditelju televizije Pink Predragu Sarapi uputila novinarka Biljana Lukić, navodeći da je to "morbidna poruka koja treba da zastraši svakog".

Lukić je u poruci na Tviteru napisala da je, kada je videla Sarapu poželela da pritisne gas na automobilu, ali da se zaustavila "da ne prlja auto".

Gojković je za televiziju Pink izjavila da Ministarstvo kulture i informisanja ima dve radne grupe koje se bave medijima, "jedna za implementaciju akcione (medijske) strategije, i drugu potpuno novu radnu grupu koja se bavi sigurnošću novinara".

Prema njenoj oceni, na slobodu medija u Srbiji najnegativniji uticaj ima predsednik opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, koji posredno stoji i iza napada na Sarapu, jer je Lukić njegova radnica.

"Zahtev da njegova (Đilasova) televizija dobije nacionalnu frekvenciju i da urednici više ne uredjuju svoje emisije već da ih uredjuju političari, to ne postoji nigde u svetu, nije vredno čak ni komentara", rekla je Gojković povodom zahteva lidera SSP na virtuelnom sastanku sa evroparlamentarcima o poboljšanju izbornih uslova, da se javni servis RTS oslobodi političkog uticaja, i da se "dodeli još jedna slobodna frekvencija koja postoji, televiziji koja bi se profesionalno bavila svojim poslom".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi